Training & Data

“Kom in balans met een nieuwe koers”

Informatie over de training

In de training brengen we verschillende invalshoeken bij elkaar zodat je voor jezelf een nieuwe koers kunt bepalen die voor jou van betekenis is. Hiervoor is in de training uitgebreid de tijd: maar liefst twee hele dagen en twee avonden bekijken we hoe jij je pensioen vorm zou kunnen geven. De training heeft een doorlooptijd van ongeveer 10 weken om je de gelegenheid te geven om zelf een weg te bepalen met de informatie en opdrachten die je van ons krijgt. Uitwisselingen met andere deelnemers en trainers zorgen voor het aanvullen van je ideeën en plannen. 

Aan het begin van de training blik je terug op je leven met een biografische opdracht. Met de landkaart van het leven breng je kleinere en grotere belevenissen van je leven in kaart. Hiermee kijk je niet alleen naar wat je hebt gedaan, maar zie je ook wat dit allemaal zegt over de waarden die voor jou van belang zijn. Dit neem je vervolgens mee als je je verder verdiept in je toekomstplannen.

Na een introductie onderzoek je zelf elk veld en breng je balans aan. In de voorlichting over gezonde voeding wordt sinds 1953 gebruik gemaakt van de “schijf van vijf”. Het idee is om uit vijf groepen van voedingsmiddelen iedere dag een keuze te maken en zo  de maaltijd van die dag samen te stellen. Op soortgelijke wijze wordt in deze training gebruik gemaakt van vijf “kamers”, die elk van belang zijn voor een betekenisvol leven. Deze kamers heten zingeving, gezondheid, relatie, vrije tijd en werktijd. Niet alleen de werkkamer gaat bij pensionering veranderen. De meeste kamers veranderen mee. Uiteraard is sprake van maatwerk. Smaken verschillen immers. Maar net als bij voeding kunnen de essentiële elementen niet worden gemist. Samen met de andere deelnemers ga je deze kamers verkennen en krijg je oog voor de wetten die hier regeren.

Trainingsdata

Najaar 2023

Hele dag 1

16 oktober 

Hele dag 2

30 oktober 

Avond 1 19.30 – 21.30

13 november 

Avond 2 19.30 – 21.30

27 november 

Meer informatie?

Stuur ons gerust een mail naar info@nieuwehorizonnen.nl of vul het formulier hieronder in!