Training & Data

“Kom in balans met een nieuwe koers”

Herken je dit?

Als het werk wegvalt, ontstaat er na een eerste vakantiegevoel een onbehaaglijk gevoel.

Waar haal je nu voldoening uit?

Samen thuis leven, blijkt een hele kunst. Je hebt beide ideeën en hoe smeed je dit tot een geheel waar je je allebei goed bij voelt?

Tijd voor een nieuwe koers?

Door eigentijdse ideeën over gezond en gelukkig ouder worden raak je geïnspireerd en ontdek je een ander spoor in jezelf. Maar minstens zo belangrijk is om jouw eigen levenservaringen door een nieuwe bril te bekijken met een biografische verkenning naar zingeving en betekenisgeving. Voor een nieuwe koers gebruiken we speelse werkvormen om oud en nieuw samen te brengen in hoofd, hart en handen.

In actie komen

Doe mee en rol samen met de andere deelnemers en je partner een loper naar de toekomst uit. Drie trainers richten zich vanuit hun expertise en enthousiasme op mogelijkheden voor jouw toekomst en die van andere deelnemers. Zij hebben oog voor wat er bij komt kijken om in deze periode regie te nemen. Daarvoor reiken ze ideeën aan en coachen je naar een toekomst die je een gevoel van zin geeft.

Informatie over de training

In de training brengen we verschillende invalshoeken bij elkaar zodat je voor jezelf een nieuwe koers kunt bepalen. De training heeft een doorlooptijd van ongeveer 10 weken om je de gelegenheid te geven te reflecteren en de input te integreren in de nieuwe koers. Uitleg, opdrachten en uitwisselingen met collega-deelnemers zorgen hiervoor. Bij de online-variant krijg je een materialenkoffer toegestuurd met de opdracht over biografiek 'Landkaart van je leven', tekenmaterialen en het cursusboekje met achtergrondinformatie. 

Aan het begin van de training blik je terug op je leven met een biografische opdracht. Met de landkaart van het leven breng je kleinere en grotere belevenissen van je leven in kaart. Hiermee kun je niet alleen gaan zien wat je hebt gedaan maar zie je ook welke waarden voor jou van belang zijn. Je ontvangt tekenmaterialen voor de vervolgopdracht die we gezamenlijk oppakken en nabespreken.

Voor het bepalen van de toekomst sta je eerst stil bij de 5 kamers - verhoudingen. Hiermee breng je balans aan in je leven die je inspireert en die je de mogelijkheid geeft om dit telkens weer te onderzoeken. De koers voor de toekomst wordt van hieruit verkend en je staat stil bij hoe je thuis kunt komen. Voor cursussen voor stellen wordt er ook stil gestaan bij hoe je samen thuis kunt komen.

Data

Groep Tijd Locatie
A Avond 12 , 19 en 26 november 2020 Online
Avond 3 en 12 december 2020 Online
Avond 7 en 14 januari  2021 Online
Inclusief materialenkoffer
B 2021 Nog in programmering

Meer informatie?

Stuur ons gerust een mail naar info@nieuwehorizonnen.nl of vul het formulier hieronder in!

Velden met een * zijn vereist!

Scroll to top