Like to live

Met inspiratie door het jaar

Stoppen en verder gaan

Nieuwe Horizonnen organiseert bijeenkomsten om in gesprek te gaan over onderwerpen voor jonge senioren. Onderwerpen die niet eerder op je  agenda hebben gestaan en waar Nieuwe Horizonnen een ander licht op wil laten schijnen. 

Ons eerste thema was talentontwikkeling na je 65ste door Martin Reekers. Interessant vonden de deelnemers dat talent blijvend is, ook na je pensioen. Je hoeft alleen de activiteiten aan te passen in de loop van je leven om je talent te blijven gebruiken.  

Andere thema’s die je in 2022 kunt verwachten zijn gezond en vitaal ouder worden,  samen thuiskomen of het belang van betekenis voor anderen zijn.


ONZE WEBINARS ZIJN GRATIS. AANMELDEN IS VERPLICHT.

Like to live bijeenkomst met Jaap Toet

Donderdag 2 juni 2022

19:30 tot 21:30 uur ONLINE

‘Gezond en vitaal ouder worden’ door Jaap Toet

Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte en aandacht voor voeding.  In de afgelopen jaren is Positieve Gezondheid centraal komen te staan. Een model met zes invalshoeken die je uitnodigen om zelf in actie te komen en niet te wachten op haperingen.

Maar nog belangrijker is dat de mens centraal staat en niet de ziekte. Misschien heeft iemand wel een diagnose van een ziekte, maar er is een heel groot gebied waar hij of zij wel gezond is en die gezondheid kan nog versterkt worden.

In deze workshop sta je vanuit dit perspectief stil bij ouder worden.  Een  workshop met de nieuwste inzichten om het onvermijdelijke verlies aan gezondheid zo lang mogelijk uit te stellen.

Jaap Toet pleit voor het belang van:

  1. Zelf regie nemen en niet afwachten totdat het je ergens aan gaat ontbreken
  2. Reserves opbouwen ook mentaal en sociaal.

Je vraagt je zelf waarschijnlijk af:

* Hoe en waarover neem ik regie?

* Welke reserves kan ik opbouwen en hoe doe ik dat?

Jaap Toet neemt ons mee in zijn kennis en ervaring als epidemioloog  en adviseur Gezond ouder worden. Hij zal met behulp van vragen en testen inzicht geven in hoe je je eigen gezondheid ter hand kunt nemen.

 

Aanmelden

Alle like to live bijeenkomsten

Je persoonlijke kwaliteiten of talenten en de voortdurende ontwikkeling
ervan, zijn je kapitaal. Niet alleen in je werk maar ook bij het invullen van je pensioen. Door je eigen talenten bewust te gebruiken, geef je zin en betekenis aan je levensloopbaan. 

Talenten zijn vaak zó verweven met onze persoonlijkheid dat je er vaak niet bij stil staat voor je pensionering. Je talenten en de precieze aard ervan, moet je leren ontdekken. Hoe beter jij je talenten kent en weet hoe jij daarmee jouw strikt persoonlijke zin aan je leven kunt geven, hoe beter je de tijd na je pensioen kunt ontwerpen. En zingeving in deze periode kunt ervaren.

Hoe zou het zijn 

  • als je energie zou investeren in het zin- en betekenisvol vormgeven van je laatste werkjaren vanuit je eigen talenten? 
  • als je nadenkt over je leven na je pensioen en focust op een bevredigend gevoel?
  • als je verkent hoe na een paar maanden vakantie je leven nog steeds de moeite waard zal zijn?

 

In Martins workshop ‘Geïnspireerd met pensioen’ die Nieuwe Horizonnen aanbiedt krijg je handvatten om je talenten te ontdekken en is er tijd voor een eerste ontwerp van een pensioentijd die voor jezelf waardevol is. Smaakt deze workshop naar meer ? Het is ook een proeverij voor een eventueel verdiepende aanpak daarna.

In  het boek: ‘Een sleutel naar het walhalla Openingen voor een
mooie pensioenbeleving’(2021) van Martin Reekers, kun je meer lezen over zijn ideeën over levensloopbaan.